perjantai 13. maaliskuuta 2009

Ilahduttavaa palautetta - kommenttejanne kaivataan!

Kiitos runsaista yhteydenotoistanne. Blogini on nyt auki kommenttejanne varten, joten voitte kertoa ajatuksianne myös täällä. Ehkä saamme aikaan jopa tieteellistä kiistaa!

Moni on osoittanut mielenkiintoa asiaa kohtaan. Eräs henkilö väittää muistavansa ryhmän ja hänen näkemyksensä tuo täysin uusia sävyjä käsitykseeni liikkeen toiminnasta:

“Minä näin Jumalan Pojan ohimennen 1980 -luvulla ja hän puhui jotain kannibalismista, oman ruumiinsa syömisestä ja veren juomisesta. Minulle kävi ilmeiseksi, että hän oli selkeästi häiriintynyt ja yleisöstäkin suurin osa poistui. Myöhemmin sitten kuulin, että liikettä vastaan kampanjoinut juristi olisi kokenut hetkellisen sokaistumisen, jonka oli aiheuttanut Jumalan Poika, mutta sehän oli selkeästi valhe, koska Jumalan Poika oli tässä vaiheessa jo kuollut.”


Toinen henkilö viittaa kenties vallitseviin asenteisiin liikettä kohtaan:
"Itselläni on vain hyvin hämäriä muistoja tuosta ajasta. Muistan, että minua varoiteltiin joutumasta tekemisiin tuon radikaalin liikkeen kanssa."

Eräs vastaajista väittää nähneensä Jumalan pojan Pietarissa, mutta hänkään ei kerro tarkemmin. Vaikka tiedot ovat varsin ristiriitaisia, uskon vakaasti, että saan totuuden vielä selvitettyä ja luotan suuresti teidän kaikkien apuun tässä asiassa!

Ystävänne

Luukas

5 kommenttia:

  1. Olen kuullut Jumalan pojan äidin olleen lukenut nainen. Luotan enemmän kuitenkin siihen vilpittömään lähteeseen, joka muistaa varmasti hänen olleen romani. Kuiskaten lähde kertoi, että todennäköisesti Romaniasta tullut kerjäläinen ja teiniäiti. Joka tapauksessa koditon, huivikaulainen tyttö. Kaulahuivi taisi olla punavalkoruudullinen.

    VastaaPoista
  2. Ensinnäkään en onnistunut lähettämään komenttia jos valitisin "Kommentti nimellä: Nimetön".

    Täytin äsken siis nimimerkin ja osoitteen ja totesin, että kommentit menevät ensin hyväksyttäväksi. Senkin olisi voinut kertoa täällä blogissa... Valitettavasti tämä vaikuttaa yhdeltä suurelta huijaukselta....

    VastaaPoista
  3. Blogin kommentit menevät kyllä ensin hyväksyttäviksi, sillä tutkimusteni yhteydessä olen saanut joitakin aika hämäriä yhteydenottoja, ehkä niiden taustalla ovat juuri nämä ”kristilliset seurat” (miten pelottavalta kalskahtava nimikin!)

    Minäkin mietin välillä, onko kyseessä pelkkä huijaus. Jos näin on, ketkä sitten ovat huijauksen takana? Eräs muhkeapartainen ja yhteiskunnallisesti valveutunut saksalainen tuttavani väitti jopa, että kyseessä valtaa pitävien juoni, jolla kansa yritetään pitää tyytyväisenä huonoihin oloihinsa, mutta olen myös kuullut aivan toisenlaisia näkökulmia.

    Tutustuttuani Jumalan pojan opetuksiin, olen väistämättä tullut ajatelleeksi mitähän mahtaisi tapahtua, jos soveltaisin niitä omaan elämääni?

    VastaaPoista
  4. Huijaus on tämä huono vitsi eli tämä "blogi". Onneksi sentään kommentit julkaistaan (ehkä) muokkaamattomina.

    Haluaisin uskoa, etteivät uskonnot sinänsä eivät ole huijauksia (bokononismi poislukien). Valitettavasti juuri tällaiset huijaukset heikentävät heikkoa uskoani uskovien ihmisten vilpittömyyteen ja valmiuteen elää totuudessa.

    Kristinuskon opetuksissa ei valitettavasti ole kovin paljon käytännöllistä, joten sen soveltaminen ei tuota paljon tulosta.

    Kristinusko oli ja on juutalaisuuden, yhden paimentolaisperäisen uhriuskonnon jatke, eikä se voi kovin pitkälle taustastaan päästä - senkin vuoksi, että sen ydin on juuri omituinen väite synnistä ja sen hyvittämisestä - uhraamalla.

    VastaaPoista
  5. Tämä käy koko ajan mielenkiintoisemmaksi. Kirjaan ylös nämä havainnot.

    VastaaPoista