perjantai 13. maaliskuuta 2009

Kuva ryhmästä


Tästä vanhasta lehtikuvasta koko tutkimukseni sai alkunsa! Hahmoissa on jotain etäisesti tuttua vai mitä? Ainakin tuon pitkätukkaisen uskon nähneeni ennenkin. Näytin kuvaa muutamalle ystävälleni ja pitkällisen pohdinnan tuloksena yksi heistä totesi varovasti, että kyseessä saattaa olla eräs ryhmittymä, joka toimi Helsingissä 1980-luvun loppupuolella.

Luonnollinen uteliaisuuteni suorastaan vaatii minua selvittämään asian pohjamutia myöten. Ratkaisu on toivoakseni koko ajan lähempänä!

6 kommenttia:

  1. Hei! Tulin hesarin mainoksen perusteella.

    Nuoren ikäni takia en ole kyseisestä liikkeestä koskaan kuullut, onkohan se vaiettu tarkoituksella? Satutko tietämään mitään dokumentteja, jotka käsittelevät aihetta? Suurin osa blogissasi olevista tiedoistahan perustuu lyhyisiin haastattelunpätkiin.

    Oletko ajatellut kirjoittaa aiheesta kirjan?

    VastaaPoista
  2. Sitä minäkin mietin, ehkäpä juuri tarkoituksella! Kyseessähän oli varsin radikaali liike, joka herätti aikoinaan pahennusta.
    Minä ja ystäväni Matteus, Markus ja Johannes olemme kyllä suunnittelemassa tästä jotain isompaa kokonaisteosta, mutta tietääkseni aiheelle on luvassa jatkoa hyvin pian. Seuraa blogiani niin saat tietää enemmän!

    VastaaPoista
  3. Kuten edellisen anonyymin kommentin perusteella voimme nähdä, tämä aikuisten satu jatkaa elämäänsä ja joku voi pitää sitä totena - vielä parin tuhannen vuoden jälkeenkin.

    Tosin nythän emme tiedä, onko kyseinen anonyymi kommenttikin keksitty hyvän tarinan ylläpitämiseksi.

    Lehdessä olleet ilmoitukset olivat kyllä tosia. Luultavasti tämän sissimarkkinoinnin takana on oikeita, työtään tekeviä ihmisiä - toivottavasti kuitenkin kristillisistä seurakunnista eikä mainostoimistoista.

    VastaaPoista
  4. Minäkin olen huomannut, että tieteellisellä lähestymistavalla asiasta ei oikein tahdo saada otetta. Tutkimuksieni edetessä olen useasti joutunut pohtimaan, pitäisikö asiaa koettaa lähestyä jostain aivan toisesta näkökulmasta. Tulee mieleeni, mitä haastateltavani Jerry Halloween kertoi Jumalan pojan hänelle sanoneen "Liian monet ihmiset ovat hävittäneet ymmärryksen hengen ominaisuudesta. Henki on hienojakoinen, hän sanoi. Nykymaailma taas on karkea ja siksi ihmiset eivät enää tunne hengen läsnäoloa..."

    Onko sinulla muuten tarkempaa tietoa näistä mainitsemistasi "kristityistä"? Sana on putkahdellut jatkuvasti esille, mutta minulla ei ole oikein selvää käsitystä mitä todella tarkoitetaan kun sanotaan, että joku on "kristitty". Onko se kenties jokin ajattelutapa tai oppijärjestelmä? Olen kuullut puhuttavan muun muassa erittäin ristiriitaisesti "kristillisistä arvoista" Mitä ne oikein tarkoittavat? Ja miten tämä kaikki liittyy Jumalan poikaan? Jos jolla kulla on tarkempaa tietoa asiasta olisin todella kiitollinen jos voisitte avata tätä hiukan asiaa.

    Mutta viittaustasi sisseihin minun oli vaikea ymmärtää? Liittyykö armeija ehkä jotenkin tähän asiaan?

    VastaaPoista
  5. Viittaustasi "tieteelliseen lähestymistapaan" on helppo ymmärtää, sillä kun arvostelen tätä huijausta, niin otat esille jonkun sopivan vihollisen pölyttyneestä hyllystäsi... hmm... paholainen... ei... tieteellinen ajattelutapa, otetaan tämä, vaikka minä en tietenkään mitenkään edustanut tieteellistä ajattelutapaa tai edes viitannut siihen mitenkään.

    Kirjoitin totuudesta ja rehellisyydestä.

    Jos et oikeasti tiedä, mitä tarkoittaa sissimarkkinointi, katso netistä.

    Minä en tiennyt, mikä Jerry Halloween on, joten katsoin netistä. Jerry Halloween näyttää olevan pellerooli, jota Jari Halonen esittää.

    Jerry Halloweenin puheet ovat siis samaa vitsiä kuin muukin tässä "blogissa" - yhtä hauskaa ja yhtä merkityksellistä.

    Kristinuskon esittämä malli ihmisestä on huono. Hengen, sielun jne. sijaan olisi parempi käyttää selkeämpiä termejä. Henki on ihmisen eläväksi tekevä (bio)energia, eikä ihmisen syvin olemus. Henki on toki "hienojakoisempi" kuin karkea(mpi) materia, mutta materiaa yhtä kaikki. Hengen ymmärtäminen on hyvä, mutta vain osa kokonaisuutta.

    Kun ihmisestä lähtee henki, eli hän kuolee, pitää avata ikkuna. Näin opetti äitini, kun isäni lopetti hengittämisen. Avasin sairaalan varastohuoneen ikkunan.

    Kristityistä tämän "blogin" kirjoittajat tietävät luultavasti minua enemmän, mutta "tietämättömyyden" näytteleminen kuuluu tähän vitsiin.

    Totta on taas se, että parikymppisenä erosin kirkosta nimenomaan rehellisyyden vuoksi, enkä siis sen jälkeen ole ollut kristitty.

    Huvittavaa kyllä, samoihin aikoihin koin varsin selvästi tuntevani, mitä tarkoittaa "Jeesus elää", "totuus johtaa teidät vapauteen" jne. Lisäksi asuin silloin Helsingissä ja vuosi oli 1985...

    VastaaPoista
  6. Erittäin mielenkiintoisia kommentteja. Tutkimus jatkuu.

    VastaaPoista